ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

FASHION FWD LAB

Η BESTSELLER παρουσιάζει το 'Fashion FWD Lab', μία πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα, η οποία ερευνά και προτείνει καινοτόμες λύσεις για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας της μόδας.

Το Fashion FWD Lab της BESTSELLER εστιάζει σε νέα βιώσιμα υλικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, νέα επιχειρηματικά μοντέλα και εξυπνότερους τρόπους παραγωγής. Κυρίως, όμως, το lab λειτουργεί ως καταλύτης για συνεργασίες σε πιλοτικά projects, εργαστήρια και έρευνες, με σκοπό να επιταχύνει τη βιώσιμη αλλαγή.

Πολλά projects βρίσκονται ήδη στο στάδιο της υλοποίησης, όπως είναι η συνεργασία με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Pond (βιοπροερχόμενες ρητίνες), την Beyond Leather (οικολογικά δέρματα με βάση τα οργανικά απόβλητα) και την Infinited Fiber (τεχνολογία που μετατρέπει τα απόβλητα σε ίνες που μοιάζουν με βαμβάκι). Επίσης, στο πλαίσιο του Fashion FWD Lab, η BESTSELLER συνεργάζεται με την Organic Cotton Accelerator (OCA), στηρίζοντας την πρακτική «απευθείας στο αγρόκτημα» (direct-to-farm) και ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα.

ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ BESTSELLER

Η BESTSELLER και η μητρική της εταιρεία HEARTLAND συνεργάζονται με την εταιρεία ενέργειας Better Energy για τη δημιουργία της δικής τους μονάδας ηλιακής ενέργειας, κάνοντας το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η μονάδα ηλιακής ενέργειας αναμένεται να έχει ισχύ άνω των 125 megawatts (MW) και η BESTSELLER προβλέπει ότι η ισχύς αυτή θα αρκεί για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτούν τα ιδιόκτητα κτίρια και οι εγκαταστάσεις της.

Η κατασκευή της νέας μονάδας ηλιακής ενέργειας που θα χρηματοδοτηθεί ιδιωτικά, χωρίς επιδοτήσεις, έχει καταστεί εφικτή χάρη στη HEARTLAND και την Invest FWD, τη νέα πλατφόρμα της BESTSELLER που εστιάζει στη βιωσιμότητα. Με αυτό το project, η BESTSELLER θα επιτύχει έναν από τους στόχους που έχει θέσει στη στρατηγική της για τη βιωσιμότητα.

“Θέλαμε να συμβάλλουμε άμεσα στην ανάπτυξη των νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας, αλλά και να έχουμε θετικό αντίκτυπο στον κόσμο γύρω μας,” λέει η Head of Corporate Affairs της BESTSELLER, Dorthe Scherling Nielsen.

 

ΑΠΩΤΕΡΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ

Σε συνδυασμό με τη στρατηγική βιωσιμότητας του Fashion FWD, η BESTSELLLER έχει εκφράσει και μία απώτερη φιλοδοξία, γνωστή και ως North Star: να γίνει «climate positive», αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή. Να είναι δίκαιη προς όλους και βιώσιμη σε κάθε της βήμα.

ΠΙΟ ΒΙΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Τα υφάσματα και οι πρώτες ύλες παίζουν σημαντικό ρόλο στον χώρο της μόδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δημιουργούμε ρούχα και αξεσουάρ, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα φυσικών και τεχνητών ινών.

Η BESTSELLER προμηθεύεται και χρησιμοποιεί υλικά με περιορισμένο υδατικό, ενεργειακό και χημικό αποτύπωμα, που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Μέσα από συνεργασίες με εταιρείες που προτείνουν καινοτόμες λύσεις στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, όπως είναι οι Fashion for Good, Sustainable Apparel Coalition, Textile Exchange, Make Fashion Circular, Better Cotton Initiative και Organic Cotton Accelerator, διεξάγει διαρκώς έρευνες για τις τάσεις της αγοράς, τις καινοτόμες διαδικασίες, τις τεχνολογίες και τις ίνες που οδηγούν στο βιώσιμο μέλλον της μόδας.

ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Προκειμένου να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να περιηγηθούν στις συλλογές των brands της BESTSELLER, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά με το ποια ρούχα και αξεσουάρ αποτελούν την πιο βιώσιμη επιλογή, χαρακτηρίζουμε κάποια προϊόντα ως «πιο βιώσιμα».

Το Fashion FWD Strategy στοχεύει στη μετάβαση από τις ακατέργαστες πρώτες ύλες, σε πιο βιώσιμα υλικά, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και τα πρότυπα εφαρμογής. Για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν οποιουδήποτε brand της BESTSELLER ως «πιο βιώσιμο», θα πρέπει να αποτελείται, το λιγότερο, από 50% πιο βιώσιμα υλικά. Αυτό ισχύει ακόμα και αν δύο ή περισσότερα πιο βιώσιμα υλικά περιέχονται σε ένα προϊόν, αρκεί συνδυαστικά να αποτελούν το 50%, τουλάχιστον. Η μόνη περίπτωση που η προϋπόθεση αυτή δεν ισχύει είναι όταν επηρεάζεται η ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Επιπλέον, η BESTSELLER εφαρμόζει προγράμματα πιστοποίησης παγκόσμιας βιωσιμότητας, προκειμένου να εξασφαλίσει την ακεραιότητα των πιο βιώσιμων υλικών που χρησιμοποιεί.